Passbeskrivning Hälsohuset

HEM HEM PASSBESKRIVNING   FÖRELÄSNINGAR   BARNDANS   SCHEMA   FOTINLÄGGPASSBESKRIVNING
På Hälsohuset har du alla möjligheter att variera din träning samtidigt som du har kul och träffar folk!

HOS OSS KAN DU VÄLJA PÅ FÖLJANDE PASS
 

 

 

 

BM (BALL MOVEMENT) - Ett pass där vi jobbar med både kondition och styrka. Enda redskapet är medicinboll

CIRKELSTYRKA
- Vill du träna igenom hela kroppen och samtidigt få upp flåset? Testa då Cirkelstyrka! Detta är ett styrketräningspass i stationsform. Cirkelstyrka är en träningsform som passar alla, gammal som ung, oavsett träningsbakgrund. Fördelen med träningen är att alla övningar kan anpassas till individen. Tanken bakom cirkelstyrka är att arbeta igenom alla kroppens stora muskler vid varje tillfälle samtidigt som pulsen hålls uppe genom hela passet.

 

CIRKEL - Stationsträning med fokus på både styrka och kondition. Kroppen utmanas med hjälp av redskap och egen kroppsvikt. Rolig och effektiv träning i grupp, 35min.

CORE - Core är en träningsform med mage och rygg i fokus. Målet är att öka din kroppskänned och därigenom skapa en bättre hållning. Samtidigt förebygger vi skador då Core stärker stabilitetsmuskulaturen. Detta är en mycket effektiv form av uthållighetsstyrketräning.

DanZy™ - Passet för dig som vill dansa, svettas och ha kul och samtidigt komma i form. Denna motiverande och effektivt pulshöjande gruppträningsklass innehåller de roligaste dansstilarna till den bästa musiken genom tiderna. Rörelseglädje och energi karaktäriserar denna dansklass med okomplicerade koreografier som bygger på enkla, funkiga och heta moves till listettor och remixade gamla favoriter. Känn leendet sprida sig i kroppen och låt dig svepas in i dansens magiska värld

 

INDOORWALKING -  Konditionsträning med en crosstrainer. Passet utövas stående med stavar för att aktivera hela kroppen. Din kondition kommer att förbättras radikalt, likaså formen på din rumpa. Fullt ös från början till slut. Visste ni att Hälsohuset var först i Värmland med instruktörsledda IDW PASS.

 

JUMPING ® - Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera Jumping® som är en gruppträningsform som tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik – och framför allt – du har roligt. Jumping® är perfekt för ALLA  som vill förbättra sin kondition och de som vill få mer energi.

 

KB TABATA - En träningsform som riktar sig till dig som har en god grundfysik. På ett funktionellt och effektivt sätt tränar du din explosivitet, styrka och uthållighet. Ett intensivt pass där du tränar med Kettlebellsklot i olika viktklasser i tabataform, där varje träningsrunda innehåller 8 repetitioner som utförs i 20 sekunder med 10 sekunders vila mellan varje repetition

 

KETTLEBELL  -  En träningsform som riktar sig till dig som har en god grundfysik. På ett funktionellt och effektivt sätt tränar du din explosivitet, styrka och uthållighet. Ett intensivt pass där du tränar med Kettlebellsklot i olika viktklasser.

 

PUMP - En effektiv och tuff styrketräning i grupp, där du använder skivstång och kan anpassa vikten efter din egen förmåga. Passar både nybörjare och vana deltagare. Fokus är Styrka & uthållighet. Ett bra komplement till Din övriga träning och som kryddar på motivationen och träningslusten grymt mycket.

 

STEP-UP - Step up är ett roligt och fartfyllt pass där du tränar både kondition och koordination.
Enkla stegkombinationer på en step up bräda i takt till härlig musik.

 

STRONG BY ZUMBA ® - Ett gruppträningsprogram som lättast kan beskrivas som en kombination av HIIT, egna kroppsviktsövningar, styrka och kondition. I uppvärmningen introduceras planka, push up, squat mm. Under passet går vi Successivt upp i energi och teknik. Musiken är, som i alla former av Zumba, en viktig del av passet. Rörelserna är synkroniserade med musiken och tempot vilket ger passet en hög intensitet. Genom att använda sig av sin egen kroppsvikt, kommer man att få muskulär uthållighet, toning och definition, och givetvis den stora glädjen att träna tillsammans till härlig musik! 

 

 

SENIOR PULS - En klass som innehåller såväl kondition som styrketräning. Konditionsdelen innehåller enklare steg och rörelser. Styrketräningen utgörs av funktionella och effektiva övningar.

 

STYRKA FÖR RYGG - Klassen för dig som behöver bygga upp rygg/nackensmuskler. Fokus ligger på stabilisering, muskeluppbyggnad och rörlighet.

 


SOMA MOVE® - Helhetsträning där man tränar kroppen som en sammanhängande enhet genom förlängning, grepp och andning. Kondition, styrka, rörlighet, koordination och balans tränas samtidigt i olika rörelsemönster som upprepas i ett skönt flöde. Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

 

SURPRISE - Veckans överraskningspass! Varje fredag bjuder vi in till olika träningspass. En vecka innan går vi ut med information om vilket typ av pass det blir just den fredagen. Våra instruktörer kommer göra allt för att avsluta fredagen på bästa sätt.

STRETCH - En klass för ALLA som vill förbättra sin rörlighet avsevärt. Alla har nytta av att sköta om musklerna. Passar alla - idrottare, motionärer och nybörjare.

 

TABATA 30- Tabata är en rolig och intensiv träningsform som bygger på intervallet: träna 20sek och vila 10 sek x 8/ övning. Det blir en blandning av kondition och styrkeövningar. Allt för att få ett komplett träningspass. Kom uppvärm till detta pass.

 

YINYOGA - Är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindvä, leder och ligament. Övningarna utförs liggande eller sittande positio. Du är 3-5 minuter i varje position.

 

YOGA  - Här kombineras klassiska yogarörelser med andningsövningar, avspänning samt meditation. Genom att sträcka, tänja och stärka muskler och leder ökar styrkan och smidigheten. 


ZUMBA ® - Zumba är en träningsform där du kommer i form enbart genom att dansa! Med lätta rörelser till glad och fartfyld musik glömmer du bort att du tränar.Alla kan vara med utan tidigare danserfarenhet. I Zumba blandas flera olika latinamerikanska dansstilar, som till exempel salsa, soca, samba, marengue flamenco och reggaeton.

XROSSFIT - Ett styrke- och konditionsprogram baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Människans kropp är designad att utföra ett mönster av grundrörelser. Dessa utgörs av att kunna lyfta, dra, putta, kasta, hoppa och springa.

 


HOS OSS KAN DU BOKA IN EN PT - Att träna med en Personlig Tränare är en unik och tillfredsställande upplevelse. Vi undervisar säker, effektiv och kvalitetsfokuserad träning för individer och grupper som söker resultat. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller aktiv.

Vänta inte! Kontakta redan nu en av våra duktiga och kompetenta personliga tränare och få information om hur vi kan hjälpa dig med att nå dina mål.


Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!